Prirodni dezodorans od konoplje

Dezodorans je važan deo rutine lične higijene većine ljudi, bilo da se znojite na terenu ili samo provodite dan. Međutim, mnogi dezodoransi kupljeni u prodavnici sadrže hemikalije za koje je poznato da izazivaju iritaciju kože ili čak predstavljaju zdravstveni rizik. Rešenje problema je prirodni dezodorans.
U zavisnosti od vašeg tipa kože, možda ćete otkriti da neki drogerijski dezodoransi i antiperspiranti imaju suprotan efekat i čak vam stvaraju nelagodu prilikom nošenja. Dakle, jedna od blagodati prirodnog dezodoransa je što će vam pomoći da se manje znojite, a takođe će vašu kožu učiniti glatkom i mekom, a ne suvom i nadraženom.
Znojenje može zvučati / osećati / izgledati krajnje grubo, a svi znamo užasan osećaj da se nadamo da nećemo naleteti na nikoga nakon treninga zbog neprijatnog mirisa koji nesumnjivo odajemo. Ali znojenje je način na koji naša tela regulišu temperaturu i oslobađaju toksine, dva vrlo ključna posla.
Antiperspiranti i dezodoransi opterećeni hemikalijama rade na začepljenju pore i ne dozvoljavaju telu da pravilno oslobađa znoj neophodan za hlađenje tela i oslobađanje toksina (zato ih zovu antiperspiranti). A da ne pominjemo da su potpuno nepotrebni za sprečavanje telesnog mirisa.
Srećom po naša tela, znoj nije ono što zapravo miriše; to je samo mešavina soli i vode. Ono što stvara taj zastrašujući telesni miris je kada znoj dođe u kontakt sa prirodnim bakterijama koje žive na našoj koži. Promena ove reakcije lako se vrši pomoću prirodnog dezodoransa.
Dezodoransi i antiperspiranti mogu izazvati brojne probleme sa kožom.
Antiperspiranti rade tako što zatvaraju pore kako bi sprečili znojenje, ali to znači da se znoj nakuplja ispod kože.To može prouzrokovati kvrgavu kožu i bolnu iritaciju. Ako imate ranice od žileta ili iritirane pazuhe, svakako razmislite o prebacivanju na prirodni! Jedinjenja aluminijuma mogu izazvati kiselu reakciju na tkaninu, što je ono što čini one mrlje od znoja na vašim belim majicama.
                            Kako antiperspiranti negativno deluju na našu kožu 
Neke bolesti su povezane sa dezodoransima.
Budući da se antiperspiranti nanose često i na kožu u blizini dojki, neki izveštaji tvrde da bi se hemikalije mogle apsorbovati kroz vašu kožu i izazvati hormonalne efekte slične estrogenu. Alzheimer-ova bolest i rak dojke povezani su sa jedinjenjima aluminijuma koja se nalaze u antiperspirantima, a neki čak mogu sadržati i toksične hemikalije koje uzrokuju neplodnost.
Kako možete vratiti ravnotežu pazuhu?
 
Mnogo je koraka koje možete preduzeti kako biste osigurali postizanje ravnoteže pazuha. Prvo je naravno prestati koristiti dezodoranse koji sadrže toksin! Neki drugi korisni koraci u procesu detoksikacije su održavanje hidratacije i nadgledanje kako vaše telo reaguje na vašu trenutnu ishranu. Neka hrana i piće zapravo mogu pogoršati vaš miris znoja. Treba paziti na kofein, nezdravu prženu hranu i alkohol. Slušajte svoje telo! Takođe možete preduzimati korake tokom dana odlučujući da nosite prozračna prirodna vlakna koja ne zadržavaju miris. Još jedan jednostavan način za sprečavanje stvaranja bakterija je osigurati potpuno isušivanje nakon tuširanja.
Dvoje ljudi nema istu hemiju tela, pa ono što odgovara nekome drugom možda neće uspeti i vama. Ako ste probali prirodni dezodorans, a on nije uspeo, to je možda zato što marka ili mešavina sastojaka nisu dobro funkcionisali za vas, a ne da svi prirodni dezodoransi uopšte ne rade.
 
Prednosti korišćenja prirodnog dezodoransa od konoplje
  • Sigurno i zdravo za osetljivu kožu
Ako imate osetljivu kožu, prelazak na prirodni dezodorans je odlična opcija. Prirodni dezodorans ne sadrži oštre i toksične hemikalije tipične za aluminijumske antiperspirante, a takođe imaju i formule infuzirane prirodnim ili organskim sastojcima koji deluju kako bi umirili kožu ispod pazuha. Ovo suprotstavlja često surove formule antiperspiranata koji rade na zaustavljanju prirodnog procesa znojenja tela, umesto da se fokusiraju na hidrataciju kože i ubijanje bakterija. Prirodni dezodoransi sadrži kokosovo ulje, poznato po hidratantnim i antibakterijskim svojstvima koja rade na uklanjanju bakterija koje izazivaju miris sa vaših pazuha.
  • Nema više žutih mrlja
Žuti tragovi na košuljama potiču od interakcije proteina znoja na pazuhu sa aluminijumom iz vašeg deodoranta ili antiperspiranta. Budući da mnogi veganski dezodoransi, poput našeg biljnog konopljinog ulja, ne sadrže aluminijum, nećete morati da brinete o ovoj vrsti interakcije.
  • Blokira miris više od antiperspiranata
Veganski dezodorans i dezodorans bez aluminijuma kao što je Gramina dezodorans deluju protiv mirisa ispod pazuha, čineći vaše pazuhe svežim i čistim. Za veganski dezodorans koji deluje, uverite se da koristite proizvode bez jakih hemikalija koji disbalansiraju hormone i blokiraju prirodni sistem znojenja tela.
  • Sigurno za životnu sredinu
Dezodoransi konopljinog ulja koriste ekstrakt održivog izvora, održavajući životnu sredinu vrhom na umu. Dezodoransi koji nisu veganski često uključuju hemikalije koje nisu prirodne i često ostavljaju negativan uticaj na životnu sredinu. Razmislite o upotrebi prirodnih dezodoransa za proizvode koji su dobri za vas i za životnu sredinu.
Prirodni dezodorans od konoplje je prepun dobrote: dobro za vašu kožu, dobro za životnu sredinu i dobro se rešava mirisa ispod pazuha zbog znoja. Za prirodni dezodorans koji deluje, samo budite sigurni da koristite proizvode koji sadrže sastojke biljnog porekla poznati po svojim blagotvornim i hidratantnim prednostima.
 
Prelazak na odličan prirodni dezodorans često je prvi korak ka prirodnom režimu nege kože koji živi čisto. Puno govori o načinu na koji se odnosite prema telu i ukupnom zdravlju.
Prirodni dezodorans ima koristi i za vašu kožu i za životnu sredinu. A najbolji deo? Jednako je efikasan kao i tradicionalni roll-oni i oni na prskanje na koje ste navikli. Pronalaženje najboljeg prirodnog dezodoransa za vaše telo i način života može potrajati, ali vredi napraviti veliku promenu.
Možete živeti BEZ okrutnosti
Budući da je većina prirodnih dezodoransa formulisana bez sintetičkih hemikalija, oni nisu testirani na životinjama i zbog toga ne sadrže okrutnost - još jedna od mnogih prednosti prirodnih dezodoransa.
Kompanije za kozmetiku poslednjih su godina daleko napredovale i mnoge su obećale da će zabraniti ili ukinuti testiranje na životinjama, ali iznenadili biste se koliko ih još uvek koristi životinje prilikom stvaranja proizvoda ili promene formula.
                     Kompanije i dalje testiraju proizvode na životinjama!!!!
Vreme je da se konstatuje očigledno: dezodoransi u konzervi štetni su za životnu sredinu. Većina sadrži mineralno ulje, što znači da emituju ugljenik i štetne zagađivače koji štete našoj okolini, dok bočice sa raspršivačima sadrže isparljiva organska jedinjenja.
 
Štaviše, mnogi dezodoransi uključuju triklosan, antimikotično sredstvo koje može naštetiti našim plovnim putevima i uticati na vodene divlje životinje.
Saveti za prelazak na prirodni dezodorans
 
Sada kada znate zašto je prirodni dezodorans bolji, važno je znati kako se prebacuje. Prvo će vam trebati nekoliko dana da izvršite prelazak, tako da ćete morati da idete na prirodnu scenu na nekoliko dana. Ako je potrebno, tokom prebacivanja možete koristiti esencijalna ulja. Posle nekoliko dana možete početi da koristite prirodni dezodorans! Ne zaboravite da se perete svakodnevno i pilingite nedeljno kako biste pomogli uklanjanju toksina koje je stvorio tradicionalni dezodorans. Nisu svi dezodoransi pogodni za sve ljude. Možda će vam trebati postupak pokušaja i grešaka da biste pronašli onaj koji vam odgovara. Držanje prirodnih tkanina može vam pomoći da ostanete bez mirisa dok menjate!
 
  • Piling ispod pazuha obavljajte nedeljno i perite svakodnevno, kako biste pomogli u detoksikaciji i sprečili telesni miris.
  • Pokušajte da se tokom prelaznog perioda držite tkanina sa prirodnim vlaknima (poput pamuka, konoplje i svile). Poliesterske i akrilne tkanine zadržavaju vlagu i mogu prouzrokovati porast plesni na odeći, što rezultira neprijatnim mirisom.
  • Korisno je za kontrolu mirisa i iritaciju osetljive kože.
  • Klonite se dezodoransa sa parabenima ili propilen glikolom, koji će verovatno iritirati
Možda je jedna od najvećih prednosti prelaska na prirodni dezodorans ta što ne morate da brinete o aluminijumu na svom telu.
  
Gramina prirodno dezodorans od konoplje je potrpuno prirodan, bez parabena, aluminijuma, veštačkih boja i mirisa.
Gramina prirodni dezodorans
Prelazak na korišćenje fantastičnog prirodnog dezodoransa prilično je lako čak i tokom procesa detoksikacije. Osim što nadgledate kako vaše telo reaguje, prstima utrljavate prirodni dezodorans u kožu što osigurava njegovu dobru apsorpciju. Još jedan savet je brijanje pazuha noću i nanošenje dezodoransa ujutru kako biste izbegli iritaciju. I poslednje, ali ne najmanje važno, zapamtite da je znojenje sasvim normalno! To je način na koji telo uklanja toksine!
 
 

KUPI VEĆ SAD