Najbolje iz prirode za tvoju kožu

Konoplja je najnoviji heroj za negu kože i evo svega što treba da znate o njoj.

Konoplja trenutno uživa povišen status kao svetog grala sastojka u nezi kože. Vlaži bez začepljenja pora, moćan je izvor antioksidanata i ima antiinflamatorna svojstva. Konoplja koja se koristi u kozmetičkim proizvodima dobija se hladnim ceđenjem semena nakon žetve. 

Izvor: fotografija pozajmljena sa interneta

Vekovima su ljudi koji žive u himalajskim državama ubirali blagodeti biljke konoplje u hrani koju jedu, odeći koju nose i užadima koje koriste za svoju stoku. Nažalost, prednosti ove biljke su izgubljene za ljude koji žive u gradovima.Iako smo se tek probudili u čudima konoplje, postoji razlog zašto se ovaj bogat izvor vitamina, minerala i antioksidanata koristi tokom vekova. Ulje konoplje je jedno od retkih ulja koje ima komedogenu ocenu nula. To znači da ne začepljuje pore, što ga čini omiljenim za negu kože. Osim toga, ulje je bogato i raznim vitaminima i mineralima, kao što su vitamini E, C i B3. Štaviše, ulje semena konoplje je takođe bogato i esencijalnim masnim kiselinama kao što su oleinska (omega 9) i linolna (omega 6) masne kiseline. Pomaže u hidrataciji kože i vlasišta i takođe uravnotežuje proizvodnju sebuma ( prirodnu masnoću našeg tela ). 

 

Prednosti ulja konoplje za kožu

Tamnozeleno sa blagom aromom orašastih plodova, ulje konoplje može biti idealan dodatak vašoj rutini nege kože. Postoji širok spektar prednosti ulja konoplje koje treba uzeti u obzir, uključujući:

 

Održava vaše pore vlažnima (bez začepljenja) - Jedna od ključnih prednosti ulja konoplje za vašu kožu je njegova sposobnost da hrani i vlaži bez začepljenja pora, pomažući vam da ostanete hidrirani. Ulje konoplje je bogato masnim kiselinama kao što su omega-3 i omega-6 masne kiseline, dobro poznate po svojim hidratantnim i regenerativnim svojstvima.

Gramina Hemp Body lotion

Anti-inflamatorno svojstvo - Nekoliko komponenti ulja konoplje daju mu moćna anti-inflamatorna svojstva. Ovo čini ulje dobrim lekom za upalna stanja i psorijazu. Prema istraživanjima, ulje konoplje ima visoku koncentraciju omega-6 masnih kiselina, za koju je poznato da pokazuje značajna antiinflamatorna svojstva. 

Poznato je da omega-3 masne kiseline, zajedno sa drugim jedinjenjima kao što su fitol, mircen i kariofilen u ulju semena konoplje smanjuju upale u telu.

 

Leči akne - Prema izveštajima, akne su osma najrasprostranjenija bolest u svetu koja pogađa 9,4% ukupne populacije.

Ulje konoplje kontroliše tri glavna uzroka koji dovode do patogeneze akni. To su višak sebuma, bakterijske infekcije i upale. Pomaže u regulisanju lučenja masnoće na licu, čime se sprečavaju šanse za začepljavanje pora koje dovode do formiranja komedona (mitisera i belih tačaka). Njegova antimikrobna aktivnost protiv Propionibacterium acnes (bakterije koje izazivaju akne) leči infekciju u porama vaše kože. Takođe, njegova antiinflamatorna priroda smanjuje upalu i ubrzava procres zarastanja.

Gramina Hemp face cream

Leči ekcem - Ekcem ili atopijski dermatitis je hronično inflamatorno stanje kože. Dok se ekcem ne može trajno lečiti, njegove pojave se mogu lečiti antiinflamatornim lekovima.

Uravnotežen odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina u ulju semena konoplje može pomoći u poboljšanju simptoma atopijskog dermatitisa.

 

Dobro je za masnu kožu - Ulje semena konoplje može pružiti neke dodatne prednosti kada se uključi u rutinu nege masne kože. Njegova nekomedogena priroda obezbeđuje optimalnu hidrataciju bez začepljenja pora kože. Isto tako i kontroliše višak lučenja masnoće i sprečava da vaša koža postane masna tokom dana. Ovo takođe pomaže u izbegavanju problema sa aknama.

Gramina Hemp Vitamin C serum

Sprečava isušivanje kože - Prepuno esencijalnih masnih kiselina, ulje konoplje može da nahrani i podmladi vašu suvu kožu. Sprečava uobičajene simptome suve kože kao što su svrab i ljuštenje. Pri lokalnoj primeni, ulje semena konoplje deluje kao humektant koji privlači i zadržava vlagu u vašoj suvoj koži. Takođe ima sposobnost da popravi kožnu barijeru i smanji transepidermalni gubitak vode i podložnost vaše kože napadima patogena.

Odlaže starenje kože - Starenje kože je prirodno, ali određeni štetni faktori kao što su oksidativni stres usled prekomernog izlaganja suncu, dehidracija i zagađenje mogu izazvati prerano starenje kože. Poznato je da ulje semena konoplje odlaže starenje kože tako što promoviše sintezu kolagena i smanjuje oštećenje ćelija kože slobodnim radikalima. Istraživanje je pokazalo da mircen (monoterpen) koji se nalazi u ulju semena konoplje, poseduje neverovatna antioksidativna svojstva protiv starenja. Pomaže u smanjenju proizvodnje reaktivnih vrsta kiseonika i na taj način preokreće štetne efekte fotostarenja.

Gramina Hemp Anti-age serum i Hemp Anti-age cream  

Proizvodi od konoplje sadrže oleinske kiseline i linolnu kiselinu koje naša tela nisu u stanju da proizvedu. Pokazalo se da ove kiseline deluju protiv starenja. Kao takvi , proizvodi obogaćeni uljem konoplje mogu ciljati bore, sprečavajući razvoj nekih od tih znakova starenja.

 

Ako još uvek niste, a želite da dodate u svoju rutinu proizvode na bazi industrijske konoplje, pogledajte našu kozmetičku paletu.

KUPI VEĆ SAD