Konoplja i zaštita od sunca

Bez obzira koje je doba godine, zaštita kože od UV zraka je uvek važna. Ali neke komercijalne kreme za sunčanje nisu baš dobre za kožu. Korišćenje kreme za sunčanje od ulja konoplje pruža ne samo prirodnu zaštitu, već i niz drugih prednosti za kožu.

Izvor: fotografija pozajmljena sa interneta

Umereno izlaganje suncu je ključ zaštite od UV zračenja, ali postoji još mnogo toga što se može učiniti da se zabava na otvorenom ne završi opekotinama od sunca – upotrebom konoplje! Ova biljka nudi mnoge prednosti zaštite od sunca, pored mnogih drugih prednosti za zdravu kožu.

 

Ulje semena konoplje ima SPF 6. Pošto je biljka sposobna da razvije sopstvenu UV zaštitu (kao i druge biljke), njeni ekstrakti čine prirodnu zaštitu od sunca. Pokazalo se, takođe, da ten koji dobijete sunčanjem i redovnim korišćenjem ulja mnogo duže se zadržava,i nema perutanja ili ljuštenja kože.⁠ Kako biste smirili upalne procese na koži posle sunčanja preporučujemo Gramina Hemp Shower gel.

Ulje semena konoplje pomaže u odbijanju nekih UV zraka bez uticaja na veoma važnu apsorpciju vitamina D. Ovo je važno jer vitamin D igra važnu ulogu u ljudskom telu. Neophodan je za rast kostiju i za zdravo održavanje nekoliko sistema organa, kao i za imunološki sistem. 

Izvor: fotografija pozajmljena sa interneta

 

Kao zaštita od sunca, ulje semena konoplje se lako upija u kožu i čini je zaštitnim, hidratantnim i podmlađujućim proizvodom za negu kože. Ali imajte na umu da je njegova SPF vrednost samo 6, tako da je dobra ideja da ga koristite kao bazu u kombinaciji sa drugim proizvodima koji takođe nude zaštitu.

 

Gramina ulje za sunčanje

Ulje semena konoplje je takođe veoma korisno za kožu, jer gama-linolna kiselina (GLA) i esencijalne masne kiseline (EFA) podstiču proizvodnju keratina. Keratin je ključni strukturni materijal u spoljašnjem sloju ljudske kože, ali je takođe važan za zdravu kosu i nokte. Esencijalne masne kiseline ulja konoplje veoma liče na prirodne lipide u telu, koji se koriste za transport vitamina neophodnih za razgradnju holesterola i koriste se za izolaciju tela.

Ulje semena konoplje je moćan sastojak koji je zauzeo industriju nege kože, posebno u čistom i svesnom prostoru lepote.

Uzimajući u obzir sve njegove brojne prednosti, uključujući bezbednost za ljude i životnu sredinu, čini se da je ulje semena konoplje savršeno pogodno za aktvnosti na otvorenom dok uživate na suncu.

Sledeći put kada krenete na odmor, obavezno spakujte gore pomenute Gramina proizvode, koža voli sunce, ali mnogo više voli zaštitu od UV zraka, vaša koža će vam dugoročno zahvaliti.

Možete zaštititi kožu od UV oštećenja, istovremeno osiguravajući da ostane zdrava dugoročno.

KUPI VEĆ SAD