Prirodna pasta za zube od konoplje

Kupujući nove proizvode za higijenu zuba, verovatno ste primetili da brendovi pasta za zube reklamiraju upotrebu ulja od semena konoplje.

Da li ste se zapitali koji su benefiti ulja od semena konoplje u pasti za zube?

 

Pasta za zube na bazi konopljinog ulja održava zdrave zube i desni. Kao pasta za zube, ona prirodno beli zube, sprečava propadanje zuba i sprečava bolesti desni. Pasta za zube konoplje ima protivupalna svojstva i podržava osetljive zube i desni.

 

Zašto je ulje konopljinog semena dobro za vašu higijenu zuba?

Konopljino ulje je dobro za vaše zube i zdravlje desni. Kada se koristi u pasti za zube, ulje konoplje će prirodno sprečiti propadanje zuba, izbeliti zube i sprečiti bolesti desni. Protivupalna svojstva pomažu u podršci osetljivim zubima i desnima.

 

Podrška za osetljive zube i desni

Protivupalna svojstva ulja semena konoplje podržavaju osetljive zube i desni. Možda osećate bol zbog upale u nervima. Srećom, ulje semena konoplje sadrži gama-linolnu kiselinu (GLA). GLA smanjuje upalu i smanjuje verovatnoću bola i osetljivosti.

 

Sprečavanje karijesa

Zubne šupljine uzrokuju dentalni plak (svojevrsna kolonija bakterija čvrsto pripojenih za površinu zuba) i druge bakterije koje se nalaze u ustima. Konopljino ulje sadrži antibakterijska i gljivična svojstva u borbi protiv plaka i bakterija. Zubi se mogu ojačati restauracijom erodirane gleđi.

 

Prevencija bolesti desni

Nakupljanje bakterija u ustima može dovesti do propadanja zuba i bolesti, poput gingivitisa i bolesti desni. Ulje semena konoplje bori se protiv stvaranja plaka i brani od bakterija. Ovo je naročito tačno ako imate veći rizik od razvoja bolesti desni zbog genetike.

 

Izbeljuje zube

Pasta za zube od konopljinog ulja može pomoći u izbeljivanju površinskih mrlja. Vaši zubi se obnavljaju od žute do briljantno bele, posebno kada je pasta za zube od konopljinog i kokosovog ulja.

 

Mnoge paste za zube od konopljinog ulja predstavljaju prirodnu alternativu za beljenje zuba. Uobičajene marke pasta za zube mogu koristiti veštačke izbeljivače za zube.

istock-1175589829-1570613621-1440w.jpeg

Da li pasta za zube od konopljinog ulja sadrži CBD?

 

CBD ulje se uglavnom ekstrahuje iz cveta konoplje. Alternativno, može sadržati čitav spektar biljke za holističniju upotrebu.

S druge strane, ulje konoplje se izdvaja iz semena konoplje, ne iz stabljike kako mnogi misle. Ulje konopljinog semena sadrži razne važne masti i omega 3, 6 i 9 masne kiseline. Konopljino ulje se često koristi kao dodatak ishrani ili u proizvodima, poput paste za zube!

 

Da li će me pasta za ulje od konopljinog ulja sa dodatkom CBD-a učiniti neuspešnim u testiranju na droge?

Kao i CBD, pasta za zube od konopljinog ulja sadrži manje od 0,2% THC. THC je psihoaktivna komponenta i ima je u tragovima. Stoga upotreba proizvoda od konoplje, poput paste za zube od konoplje sa dodatkom CBD-a , neće uticati da padnete na testu droge. Nemate se čega plašiti kada koristite pastu za zube od konopljinog ulja

 

Pravno, proizvodi od konoplje u Srbiji ne mogu sadržati više od 0,3% THC-a. 0,3% nije ni blizu toliko da izazove psihoaktivne efekte ili se pokaže na testu za drogu. Stoga je bilo koji proizvod od konoplje potpuno bezbedan za odrasle, ali i decu.

 

Razumevanje blagodeti ulja semena konoplje u pasti za zube

Kao što vidite, ulje semena konoplje ima mnogo prednosti za zubnu pastu. Mislim da bi većina nas uživala ulje konoplje kao prirodnu zamenu za glavne paste za zube. 

 

Prednosti paste za zube na bazi konopljinog ulja sa dodatkom CBD-a:

 

Antiinflamatorna svojstva za osetljive zube i desni;

Prevencija karijesa;

Prevencija bolesti desni, poput gingivitisa;

Izbeljivanje zuba;

Prirodno eliminisanje bakterija koje uzrokuju propadanje zuba;

Smanjivanje upalu desni;

Vraćanje pH ravnotežu i povećava ponovnu mineralizaciju;

Kontrolisanje bakterija, plaka i kamenca.

 

 

Cannabis-toothpaste.jpg

 

Pasta za konoplju odlična je za negu usta i zuba.

- Blago, nežno čišćenje zbog svog nežnog abraziva

- Efikasno smiruje i sprečava osetljivost zuba, krvarenje desni i manje rane ili pukotine u ustima

- Blago antiseptično i dezinfekciono dejstvo na afte, pukotine i dekubitus - sa uljem od konoplje za sveže i čisto usta i dah

- Sa čistim uljemm konoplje, sodom bikarbonom i ekstraktom CBD-a.

 

Posebna alkalna pasta za zube od konoplje sa smanjenom penušavošću sadrži čisto ulje konoplje, sodu i prirodni ekstrakt CBD-a.

Nežno, a vrlo efikasno čisti površinu zuba, osvežava dah i tretira jezik i sluznicu šupljine. Efikasan biljni ekstrakt ograničava osetljivost desni, krvarenje gingive (povlačenje desni) i preventivno štiti zube od karijesa, pojave upale u bukalnoj šupljini i parodentoze. 

 

Upotreba:

Nanesite pastu od konoplje na četkicu i pravilno četkajte zube i sve međuzubne prostore (najefikasnija je upotreba nakon svakog obroka, najmanje dva puta dnevno u trajanju od 2 minuta). Posle toga isprati usta toplom vodom.

 

 

Komercijalne paste sadrže triklozan, on utiče na razmnožavanje kancerogenih ćelija u organizmu ljudi, dovodi do hormonskih poremećaja i nadražuje kožu. Takođe sadrže otrov fluorid koji je takodje toksičan, taloži se u kostima i kalcifikuje epifizu.

Anti-inflamatorna, antibakterijska i anti-gljivična svojstva paste za zube ekstrakta konoplje pomažu u sprečavanju protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, poput plaka i gingivitisa. Utvrđeno je da ekstrakt konoplje ima svojstva stimulatora kostiju. Ekstrakt konoplje ne samo da smanjuje upalu zbog bolesti vilične kosti, već je dokazano da smanjuje i sprečava dalje uništavanje vilične kosti kod životinja sa parodontitisom. 

 

Druga studija istraživala je vezu između ekstrakta konoplje i uznapredovale bolesti desni. Sugeriše da ekstrakt konoplje, zajedno sa dodatnim kanabinoidima, može pružiti olakšanje i lečenje zuba, desni i kostiju smanjenjem štete uzrokovane parodontitisom.

  

Potpuno prirodna pasta za zube na bazi ulja od konoplje sa dodatkom CBD-a

100 ml - 900 rsd

 

KUPI VEĆ SAD