NAŠE UDRUŽENJE KONOPLJA POSTALO JE EIHA

Sa velikim ponosom želimo da podelimo sa vama da je naše Udruženje Konoplja postalo član Evropskog Udruženja Industrijske Konoplje (EIHA).

EIHA predstavlja zajedničke interese uzgajivača konoplje i proizvođača koji rade sa konopljinim vlaknima, semenkama, cvetom i kanabinoidima. Zalažu se za to da predstavljaju i štite sektor industrijske konoplje u Evropskoj Uniji i međunarodnoj politici. 

Evropsko Udruženje Industrijske Konoplje pokriva različite oblasti primene konoplje, odnosno njenu upotrebu za građevinske materijale, tekstil, plastiku, biokompozite, hranu, suplemente, hranu za životinje. 

 

EIHA je osnovano pre 20 godina u Kelnu (Nemačka). Prvobitna ideja bila je da se izgradi snažna mreža proizvođača, prerađivača i trgovaca industrijske konoplje u Evropi i da se razmenjuje teorijsko i praktično znanje. 

2019. godine odlučeno je da EIHA dobije jaču političku reprezentativnost uspostavljanjem sedišta u Briselu. Stvoren je namenski tim za odnose sa javnošću sa ciljem da odbrani sektor konoplje u Evropskoj Uniji, izgradi jaku reputaciju i pronađe zajednički jezik sa drugim zainteresovanim stranama.

"Verujemo u održiv ekonomski model koji objedinjuje poljoprivredu, industriju i životnu sredinu. Iz tog razloga promovišemo razvoj lokalnih i globalnih lanaca u EU sposobnih da pruže višestruke ekosistemske usluge koje konoplja može da ponudi", rekli su predstavnici EIHA.

"Naša misija je da promovišemo uzgoj, preradu trgovinu konoplje u EU. Cilj nam je razvoj jedinstvenog i bezbednog zajedničkog tržišta visokokvalitetnih proizvoda od konoplje inspirisanih principima društvene, ekonomske i ekološke održivosti."

 

Udruženje Konoplja postoji od 2015. godine i tokom godina održavamo edukacije o uzgoju industrijske konoplje širom Srbije. Kroz naše edukacije je prošlo nekoliko hiljada ljudi. Pripremili smo ljude za sezone koje su rezultirale uspešnim žetvama i prinosima sa kvalitetnim sirovinama.

Predstavnici EIHA prepoznali su naš rad i trud svih prethodnih godina i pozvali nas da budemo njihov član. Izuzetna nam je čast i u narednom periodu ćemo se truditi da potvrdimo naš kvalitet. Učimo i dalje i najnovija istraživanja ćemo podeliti sa vama. Biće nam zadovoljstvo da rastemo zajedno.

 

https://eiha.org/

KUPI VEĆ SAD